Motorcykelkörkort – körkortsteori

För att ta motorcykelkörkort måste du skriva ett godkänt kunskapsprov. Provet består av 70 frågor (varav 5 frågor är testfrågor som inte räknas, så man kan säga att det är 65 frågor totalt) och du måste få minst 52 rätt för att klara teoriprovet. Det är oerhört viktigt att du hittar ett bra sätt att plugga på – ett sätt som passar dig och som får dig att lära dig allt du behöver. Det handlar inte bara om att klara provet, för om du inte kan trafikreglerna kommer du vara en trafikfara – och på motorcykel är det enbart du som kan drabbas av det.mc körkort

Plugga med körkortsfrågor online

Ett av de allra bästa och mest effektiva sätten är att plugga med hjälp av körkortsfrågor online. Det är ofta mycket roligare och mer spännande än att bara traggla sig igenom teoriböckerna, och dessutom får man in vana som hjälper en på det riktiga provet. Det är många som har blivit hjälpta till sitt motorcykelkörkort tack vare just körkortsfrågor på nätet!

Det finns tre saker att ta hänsyn till när du pluggar för ditt körkortsprov. Den första är att du bör även göra körkortsfrågor som rör behörighet B bil samt vägmärken, särskilt viktigt är detta om du inte redan har B-körkort eller om du tagit ditt B-körkort för länge sedan och inte minns sin körkortsteori. Om du inte gör detta riskerar du att missa på teoriprovet, eftersom en stor del av frågorna gör allmänna saker och inte mc-specifika saker.

Den andra är att du noga läser svaren till körkortsfrågorna, eftersom du på detta sätt lär dig den bakomliggande teorin. Körkortsfrågor på nätet är nästan aldrig 100% identiska med frågorna på provet för motorcykelkörkort, därför måste du kunna själva teorin också. Den tredje saken du bör tänka på är att plugga mycket – gör så många test du bara kan, detta kommer göra att allting sitter bättre – repetition är en mycket bra inlärningsmetod.

Plugga på traditionellt sätt

Du kan också plugga på traditionellt sätt med teoriböcker. Även här gäller att du måste läsa teorin även för B-körkort. Läs teoriböckerna minst en gång väldigt noggrant, gärna flera gånger, och se till att memorera de delar som känns otydliga så att du kan återvända till dessa. Passa också på att läsa igenom all teori snabbt dagen innan teoriprovet. Självklart är det också viktigt att du börjar plugga i tid – det är oerhört svårt att klara teoriprovet för motorcykelkörkort om du börjar plugga ett par dagar innan provet…

Kombinera körkortsfrågor med teoriböcker

Självklart kan du också kombinera båda ovanstående metoder. För många ger detta faktiskt maximal effekt – man slipper det envisa och uttråkande tragglandet med teoriböcker, vägmärken m.m men ändå har man något att återvända till för att slå upp och kontrollera diverse saker. Man kan upprepa all teori dagen innan provet, och man vår variation på pluggandet.

Hur som helst är det viktigaste för dig som ska ta motorcykelkörkort att pröva dig fram – det som passar en person kommer inte passa en annan, så testa och hitta den bästa studiemetoden för just dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *